Zoek
Sluit dit zoekvak.

2020: een topjaar!

Ik zie gefronste wenkbrauwen bij de lezers van bovenstaande titel. In tegenstelling tot wat de titel van dit artikel suggereert is 2020 voor veel mensen natuurlijk geen topjaar geweest. We konden veel dingen niet doen die we graag wel hadden willen doen, we moesten ineens afstand van elkaar houden en ook het fietsen in groepsverband stond het grootste deel van het jaar helaas op een laag pitje.

Waarom dan toch een topjaar?

Ondanks alle beperkingen was individueel buitensporten het afgelopen jaar wel mogelijk en van die mogelijkheid hebben de leden van WV Bedum uitgebreid gebruik gemaakt. Zo’n 290.000 km hebben we met elkaar gefietst. Dat is meer dan 7 keer de wereld rond. Op dat vlak is 2020 dus zeker een topjaar geweest. De toppers van onze afstandscompetitie namen natuurlijk een groot deel van die afstand voor hun rekening. Bij de dames was Petra Bus de absolute koningin met 15.571 km, gevolgd door Karin Hegge met 10.723 km en Minou Hegge met 7.078 km.
Bij de heren gaat de kroon naar Tiemen Koenes. Als een ware prof reed hij 20.500 km op zijn racefiets. Dat is gemiddeld bijna 400 km per week. Op respectabele afstand drukte Arjan Bos de teller op 31 december in op 17.110 km en bij ondergetekende staat 15.054 km op de klok.
Wie de winnaar wordt van de titel “Best wel goede fietser” is nog even een verrassing. Dat wordt bekend gemaakt op de eerstkomende ALV.
De eindstand van de afstandscompetitie 2020 staat op eindstand afstandscompetitie dames en eindstand afstandscompetitie heren.

Voor 2020 zijn de prijzen verdeeld, maar op 1 januari stonden alle tellers weer op NUL. Dus voor iedereen alle kans om de titel “clubkampioen afstanden 2021” in de wacht te slepen. Dus stap als het even kan op de fiets en registreer je (outdoor maar ook indoor) kilometers op Strava.

Wat gaan we nog meer doen het komend jaar?
Van onze plannen voor het afgelopen jaar is weinig terecht gekomen. Dat pakken we dit jaar dus nog een keer op. Hoe, wat en wanneer is nog lastig te bepalen. We hebben al wel voorzichtig een aantal data gereserveerd in onze agenda. De planning is dat we
* 14 februari gaan MTB-en bij Appelscha;
* 18 maart onze ALV houden (misschien digitaal);
* op 28 maart onze openingstocht houden:
* van 4 t/m 7 juni een sportief en gezellig weekendje uit gaan.

Verder is het doel het komend jaar dat we voor de doorgewinterde fietsers weer uitdagende trainingen verzorgen, maar dat er ook aandacht is voor de beginnende en recreatieve fietser.
Maar zolang corona ons nog in de greep houdt schrijven we alles nog even met een potlood. Zodra we meer zicht hebben op het einde van het coronatijdperk bergen we het gommetje op en pakken we de pen. Als het zover is meld ik mij weer.

Voor nu wens ik jullie allemaal een gelukkig en gezond 2021 met veel veilige fietskilometers.

Met sportieve groet,
Menco Slager