Search
Close this search box.

2022 op de fiets


Nog even en er is weer een jaar voorbij. Dus nog snel even tijd voor een korte verenigingsterugblik.
We hebben natuurlijk weer veel gefietst en onder de bezielende leiding van Nick en Jolanda getraind. Traditioneel werden de noordelijke toertochten weer massaal bezocht door de fietsers van WV Bedum. Ook bij de opening van de volledig gepijlde route van de Noorderrondritten stonden de Bedumers vooraan. De berichten van WV Bedumers op Strava kwamen vanuit heel Europa en menige Alpencol is door een of meer van onze leden bedwongen. Ook de enige Noordelijke col werd natuurlijk beklommen.

Begin van het jaar konden potentiƫle leden deelnemen aan de enthousiast ontvangen Opstartcursus van Bart Vinke en Bram Slager.
Ook het inmiddels traditionele fietsweekend verliep succesvol, maar het was nog mooier geweest als meer leden zich voor het sportieve en gezellige weekend hadden aangemeld.
Onze afstandscompetitie is helaas wel erg op de achtergrond geraakt dit jaar, doordat jullie voorzitter een tijdje uit de roulatie is geweest. (mea culpa). Begin volgend jaar zal nog wel de eindstand voor het hele jaar worden opgemaakt.
De toertochten voor degenen die niet wilden trainen kwamen nog niet echt van de grond en/of verliepen wisselend. Het aantal deelnemers viel soms wat tegen en het was af en toe ook even zoeken naar een voor iedereen acceptabele afstand en tempo.
Het tempo zat er overigens goed in bij onze leden die deelnamen aan de verschillende Ready to Race wedstrijden. Het podium werd diverse keren beklommen door een deelnemer met een WV Bedum shirt aan.

Ook tijdens de NCK geselden een zestal leden de beenspieren en kwam de teller soms dicht in de buurt van de 60 km/u!

Volgend jaar vieren we ons 2e lustrum. Er staan natuurlijk weer diverse (fiets)hoogtepunten op het programma. Daarover informeer ik jullie begin volgend jaar.

Voor nu bedank ik jullie voor de deelname aan de verschillende clubactiviteiten en wens ik jullie een gezellige jaarwisseling en een mooi begin van 2023.

Menco