Zoek
Sluit dit zoekvak.

2023

Allereerst wens ik jullie natuurlijk allemaal een heel gelukkig, gezond en veilig 2023. We gaan onze best doen om er met zijn allen een mooi fietsjaar van te maken.

10 jaar

 In 2023 is het 10 jaar geleden dat WV Bedum is opgericht. We kunnen terugkijken op 10 succesvolle jaren en inmiddels zijn we met ongeveer 120 leden een bekende verschijning geworden in Bedum en verre omstreken. Het is natuurlijk de bedoeling ons 2e lustrum te vieren dit jaar, maar daar komen we later dit jaar nog op terug.

Voorjaarsplannen
Op 2 april hebben we onze openingstocht gepland en daarna beginnen de avondtrainingen op dinsdag, woensdag en donderdag. Eind vorig jaar hebben onze trainers bij zowel de dames als de heren een enquête gehouden. Naast de vele tevreden reacties kwam er ook een aantal nuttige tips binnen die in de trainingen zullen worden verwerkt.

Op de zaterdagen of zondagen in januari t/m maart kan er, ijs en weder dienende natuurlijk, ook getoerd worden in clubverband. Heb je weekendse fietsplannen zet ze op de groepsapp en er komen gegarandeerd een aantal meefietsers voor een voorjaarsrondje.

Een belangrijk fietshoogtepunt is natuurlijk het fietsweekend van 2 t/m 4 juni in Limburg We doen natuurlijk mee aan Limburgs Mooiste en hebben bijna heel Eyserhof afgehuurd zodat we er vóór en na het fietsen een gezellige boel van kunnen maken. Alle 36 bij Eyserhof gereserveerde plaatsen waren snel bezet. Het is gelukt om er nog een paar plaatsjes bij te boeken, zodat ook nieuwe leden en last minute geïnteresseerden evt. nog mee kunnen naar de Limburgse heuvels. Waarschijnlijk hebben de meeste van jullie inmiddels een uitnodiging van Limburgs Mooiste gekregen voor de voorinschrijving. Maak daar geen gebruik van, want we schrijven ons als groep in. Nadere informatie daarover volgt tijdig.
Voor die Limburgse heuvels moet natuurlijk wel worden getraind. Daar hebben onze trainers in voorzien. Tijdens de ALV op 9 maart wordt er aandacht besteed aan het trainen voor de heuvels en komt de techniek van het klimmen en het eten en drinken tijdens zo’n pittige tocht uitgebreid aan de orde. Het blijft natuurlijk niet bij theorie alleen, want op 16 april staat een klimtraining op de VAM berg op het programma. Vanzelfsprekend moet niet alleen het lichaam maar ook de fiets in orde zijn voor de Limburgse heuvels. Voor de geïnteresseerden is er daarom op 23 maart een techniekavond bij Belga in Harkstede. Daar kun je alles leren over het onderhoud en de afstelling van je racefiets. Dat is niet alleen nuttig als je de Cauberg wilt beklimmen, maar ook als je de Groningse waddenwind gaat trotseren. De aanmeldingsprocedure volgt nog en wees er dan snel bij want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Vanzelfsprekend staan ook alle bekende toertochten in het Noorden weer op het programma. Noteer ze vast in je agenda Het voorjaarsprogramma staat onderaan dit bericht.

CYQl
De afstemming over tochten en trainingen gaat nu vaak via de groepsapps. Dat werkt vrij goed voor de algemene onderlinge informatie-uitwisseling en het delen van vaak niet-fietsgerelateerde zaken. Leuk voor de een en onnodig voor een ander. Whatsapp is niet echt en zeker niet exclusief gericht op het plannen en delen van informatie over fietstochten. Er zijn ook apps die specifiek gericht zijn op afstemming binnen fietsgroepen. Er loopt momenteel een pilot bij een aantal leden waarmee we willen onderzoeken of de app CYQL beter aansluit bij onze wensen en behoeften. De eerste resultaten zijn hoopgevend. Deze app wordt door de NTFU ondersteund en veel fietsverenigingen maken hier al gebruik van. Tijdens de ALV zullen we er meer over vertellen. Wil je alvast weten hoe het werkt kijk dan op https://www.ntfu.nl/ondersteuning/cyql. De app kun je downloaden via Google Play of de App Store. Als je wilt deelnemen aan de pilotgroep, stuur dan een berichtje naar Martin Westers. Dan kunnen we ook jouw ervaringen meenemen in de terugkoppeling tijdens de ALV.

Old Stars

Gelukkig krijgen we regelmatig aanmeldingen van nieuwe leden in alle leeftijdsklassen. Dat houdt onze vereniging vitaal. Voor een aantal leden geldt inmiddels dat de jaren beginnen te tellen en de sportieve lat iets lager gelegd mag worden. Voor die groep is gezellig toeren en ook nog adem overhouden voor een praatje met je buurman/buurvrouw, vaak belangrijker dan alleen maar trainen voor een nog betere conditie. We overwegen daarom om binnen WV Bedum een Old Stars groep op te richten. Het is nog in ontwikkeling en zodra er meer over is te melden laat ik dat weten. Ben je nu al geïnteresseerd, dan hoor ik dat uiteraard ook graag en mag je mij altijd even bellen, appen of mailen.

Bestuur
Er zijn de komende tijd volop kansen voor leden die staan te popelen om plannen voor de verdere bloei van WV Bedum in de praktijk te brengen. Frans Favre en Daniël Bos willen het bestuursstokje bij de ALV graag aan iemand anders doorgeven. Later dit jaar wil ik graag een stapje terug doen en de voorzittershamer aan iemand anders overdragen. Ook mijn opvolger willen we graag tijdens de ALV alvast benoemen. Ben je geïnteresseerd of wil je eerst meer weten, bel of mail gerust naar één van de bestuursleden.

Agenda

Om alvast te blokken in je agenda hierbij de planning van het voorjaarsprogramma:


* 9 maart: ALV (met aandacht voor klimmen)
* 23 maart: Techniekavond bij Belga in Harkstede
* 2 april: openingstocht
* 4 april: start avondtrainingen
* 16 april: trainen op de VAM berg
* 6 mei: Winsumer WierdenTocht
* 18 mei: Noorder Rondritten
* 20 mei: Tecklenburger Rundfahrt
* 2 t/m 4 juni: Weekend Limburg met deelname aan Limburgs Mooiste
* 9 juli: Sluitingsrit voorjaarsseizoen 2023

Het belooft een mooi fietsjaar te worden bij WV Bedum! Ik wens jullie veel veilige kilometers.

Met sportieve groet,

Menco Slager