Trainingen WV Bedum

Trainingen

Bij de trainingen wordt er gedurende het seizoen gewerkt aan de opbouw van de conditie. De trainers hebben daarvoor een schema gemaakt (zie onderstaande link). De intensiteit van de training neemt dus toe naarmate het seizoen vordert. De trainingen staan onder leiding van een trainer die uitleg geeft over de training die er op het programma staat en die toeziet op de juiste uitvoering van de training.
Meestal wordt er getraind op een afgesproken traject waar iedereen op zijn/haar eigen niveau de training kan uitvoeren. Na afloop van de training wordt de groep weer verzameld en wordt er gezamenlijk in een rustig tempo uitgefietst. Via onderstaande links vind je informatie over het trainingsprogramma en enkele toelichtingen.
Trainen in Coronatijd.
Het is natuurlijk heel vervelend dat we momenteel niet samen kunnen fietsen. Het is echter wel belangrijk om je immuunsysteem op peil te houden en goed te blijven bewegen. Zolang je alleen fietst en voldoende afstand neemt van andere weggebruikers is een stukje fietsen zeker aan te bevelen.
Onze trainers helpen je ook in deze tijd om verstandig te blijven trainen. Om te bepalen met welke intensiteit je verstandig kunt trainen is het belangrijk om je zgn omslagpunt te weten. Dat kun je zelf goed bepalen met de methode die hier wordt beschreven. Volg daarna de Trainingsadviezen in Coronatijd. 
Tips om te trainen in de verschillende zones vind je hier 
Op deze manier kun je verantwoord trainen. Doe vooral voorzichtig en denk om je gezondheid en die van anderen.

Voor uitleg over de termen die gebruikt worden in het trainingsprogramma klik je op deze link

Het trainen in hartslagzone’s is belangrijk voor het resultaat van je training. Daarvoor is nodig dat je je zgn omslagpunt weet. Onder deze link wordt uitleg gegeven over het bepalen van je omslagpunt

Informatie over High intensity interval Training (HiiT) vind je hier

Informatie over het opbouwen van je spieren (hypertrofie) kun je hier vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *