Zoek
Sluit dit zoekvak.

Algemene informatie damesgroep

Sinds 2015 heeft de Wielervereniging Bedum ook een dames-tak aan de vereniging toegevoegd. Elke woensdagavond wordt er gezamenlijk getraind, beginner en gevorderd, jong en oud. Alles rijdt door elkaar en dat maakt de damesgroep een unieke groep waar dames zich snel thuis zullen voelen.

Gezelligheid staat voorop

De damesgroep is groeiende, want dameswielrennen is populairder dan ooit, zo ook in Bedum. Bij de damesgroep staat gezelligheid voorop en daarnaast is er een afwisselend programma met duurtrainingen, intervallen, sprintjes en techniektrainingen. Op deze manier wordt er ook gewerkt aan kracht, uithoudingsvermogen en snelheid. Ook is er aandacht voor houding op de fiets, het rijden in een groep, waaieren (bij iemand uit de wind rijden) en zijn er speciale bochten- en behendigheidstrainingen.

Heb je een racefiets? Dan ben je van harte welkom!

De trainingen worden gegeven door Jolanda Langeland en zijn tussen de 1,5 en 2 uur. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust een keer naar de training en probeer een paar keer uit om te ervaren of het iets voor jou is. Het is belangrijk dat je een racefiets hebt en daarnaast is een helm verplicht. Tijdens de tochtjes is het verder handig dat je een binnenbandje meeneemt en een bidon met inhoud naast wat eten. Je weet maar nooit.

Als de proeftraining goed is bevallen en dan kan je lid worden

Het lidmaatschap van WV Bedum kost € 35,= per jaar (en eenmalig € 10 inschijfgeld). Als lid van WV Bedum word je ook aangemeld bij de NTFU. Dat kost ook € 35,= per jaar. Daarmee ben je ook direct verzekerd. Aanmelden als lid van WV Bedum kan via het aanmeldingsformulier.

Als je meer informatie wilt

Mocht deze informatie niet genoeg zijn dan kun je je vragen stellen via de mail: dames@wvbedum.nl of bellen met Jolanda Langeland: 06-14886542