Search
Close this search box.

Clubweekend (Limburgs Mooiste) – een verslag van Tessa

Het clubweekend van onze Wielervereniging was gezellig en sportief. Ons lid Tessa de Vries heeft er mooi verslag van geschreven.

Op vrijdag 24 mei was het zover, de reis naar Limburg kon beginnen. Na een vroeg vertrek uit het zonnige noorden, kwamen we rond een uurtje of één aan in het verre zuiden van Nederland. Waar het meestal in Limburg mooi weer is en we in Groningen met het mindere weer moeten dealen, kwamen we nu aan in een grijze provincie waar de regen met bakken uit de lucht viel. Eenmaal aangekomen bij de locatie, werden de boodschappen opgeruimd en de slaapkamers verdeeld. We overnachten het weekend in Eyserhof. Om half twee stond een inkomend ritje op het programma. Aangezien er qua weer geen opklaring was plaatsgevonden, kozen een aantal ervoor om de rit naar later op de middag te verplaatsen. Het andere deel trok de regenjas aan om een tochtje van 65 kilometer te maken. Na terugkomst stond een lekkere pastamaaltijd klaar, gemaakt door chef-kok Albert. Na het eten werd het programma van de grote dag besproken, waarna iedereen langzaam naar zijn/haar slaapkamer vertrok. 

Zaterdagochtend vertrok de eerste groep al vroeg om de 220 kilometer af te leggen. Waarna de fietsers van de andere afstanden om de buurt volgden. Helaas begon ook deze dag grijs en regenachtig. Door de vele regenval afgelopen periode in Limburg waren de wegen niet in perfecte staat, wat resulteerde in een hoop lekke banden. Gelukkig hebben we het redelijk beperkt kunnen houden en kwamen de wielrenners uit Bedum in de loop van de dag over de finish. De fietstocht werd beloond met een lekkere barbecue.

Nadat de beentjes een aantal uurtjes omhoog konden liggen, werden we gewekt met de geur van bacon en gebakken eieren. Na een gezamenlijk ontbijt was het tijd om de laatste kilometers van dit weekend te gaan maken. Er kon worden gekozen uit een kleine en grote ronde, met als doel; een stop met Limburgse vlaai en een kop koffie. Bij terugkomst werden de tassen ingepakt, de fietsen op de auto’s geladen en
sloten we het weekend af met een soepje en een broodje hamburger. Al met al een geslaagd (ietwat regenachtig) weekend!