Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geen nieuw podium, wel nieuw shirt

Vorig jaar schreef ik dat we in 2020 met ruim 290.000 km op onze gezamenlijke teller een topjaar hadden gehad. Dankzij onze kilometervreters hebben we in 2021 ons eigen record verbroken en komen we uit op ruim 297.000 km.

Het erepodium van onze Chris Slager afstandscompetitie lijkt verdacht veel op die van het vorig jaar.
Onze clubkampioenen hebben zowel bij de dames als bij de heren hun titel geprolongeerd.
Bij de dames is de top 3 exact gelijk aan 2020. Petra Bus fietste bijna 4000 km meer dan in 2020 en kwam uit op 19.261 km. Petra was daarmee bij de dames ook direct de grootste stijger t.o.v. het voorgaande jaar. Karin Hegge kwam voor het 2e achtereenvolgende jaar uit boven de 10.000 km. Met een eindtotaal van 10.873 km voelde zij wel de hete adem van dochter Minou, die mede dankzij de vele trainingskilometers bij de Kannibaal ook de grens van 10.000 km passeerde en uitkwam op 10.171 km

Bij de heren was het wederom Tiemen Koenes die op eenzame hoogte voor het 2e jaar op rij de 20.000 km aantikte. Arjan Bos werd wederom 2e maar hij had vóór 31 december nog wel van de Noordkaap via Bedum naar Gibraltar moeten fietsen om een bedreiging te vormen voor de koppositie van Tiemen. De enige nieuwkomer op het podium is Ronnie Schuringa. Hij passeerde voor de 2e keer de 10.000 km barrière en werd met10.403 km op de teller 3e in de eindrangschikking. Uw voorzitter wist in 2020 de 3e plaats nog te claimen maar eindigde nu diep in het rood en duikelde naar de 14e plaats. Hij moet met enige schaamte vaststellen dat hij met ruim 9000 km minder op de teller dan het voorgaande jaar de grootste daler is van het WV Bedum peloton. Ik zal hem er op aanspreken dat dit niet het voorbeeldgedrag is dat je van een voorzitter mag verwachten ;).
Gelukkig hebben we naast dalers ook stijgers. Gert van Ginkel heeft met een plus van bijna 5500 km t.o.v. 2020 de grootste plus in fietsafstand geboekt van alle WV Bedumers.

De eerste kilometers voor 2022 staan voor sommigen al weer op de teller en onze nieuwe shirts zullen ons straks stimuleren om nog sneller op de fiets te stappen. De komende 5 jaar hebben we nl. een paar nieuwe namen op onze shirt staan. Onze hoofdsponsor Makelaardij Chris Slager blijft prominent op de voor en achterzijde van het shirt staan. Hij wordt straks geflankeerd door Kooijmans Kalkvrij, Regiobank en Opslagunits Woellust. De sponsoren op de broek blijven ongewijzigd ODN en Smeedijzer.

Zoals altijd hebben we natuurlijk diverse plannen om er dit jaar weer een sportief en gezellig fietsjaar van te maken. Het geannuleerde clubweekend van 2021 staat voor dit jaar natuurlijk weer op het programma. Gezamenlijke clubtochten of deelname aan toertochten wordt weer georganiseerd en diverse sportieve en soms uitdagende, maar altijd gezellige en ontspannende clubactiviteiten zitten in de planning. Een openingstocht, een midzomertocht, pré-vakantietocht, misschien nog een keer een pastatocht, een post-vakantietocht, een sluitingstocht, allemaal opties die zich in een embryonaal stadium bevinden of inmiddels volgroeid zijn. Kortom er is altijd wel wat te fietsen bij WV Bedum. De exacte data voor alle activiteiten laten zich nog wat lastig vaststellen in deze tijd. Zodra dat bekend is laten we dat natuurlijk weten per mail en/of Whatsapp.
Naast de wekelijkse trainingen waar je aan je conditie kunt schaven of je kunt voorbereiden op wedstrijden op de wielerbaan wordt er het komend jaar meer aandacht besteed aan ontspannend toeren op een voor ieder acceptabel tempo. De zondagochtendritten worden standaard op toertempo gereden. Een groep “toerambassadeurs” zal nog plannen ontwikkelen en er op toezien dat het voor iedereen leuk is en blijft om bij WV Bedum te fietsen.

Ik heb er in elk geval ontzettend veel zin in om er weer een mooi WV Bedum fietsjaar van te maken.

Jullie allen wens ik een gelukkig, sportief en gezond 2022 met veel gezellige en vooral veilige fietskilometers.

Met sportieve groet,
Menco Slager