Zoek
Sluit dit zoekvak.

Help, ik heb een racefiets

Het fietsen is de Nederlanders met de paplepel ingegeven. Bij sommigen kunnen de zijwieltjes er al af als ze nog naar de peuterspeelzaal gaan. Jong geleerd oud gedaan zou je dus zeggen. Maar als de spieren volwassen worden gaat de snelheid omhoog. En zeker als je op een racefiets stapt en in een groep fietst zijn de basisvaardigheden vaak onvoldoende om veilig en verantwoord je rondjes te rijden.  Daarom organiseert WV Bedum dit voorjaar de Opstapcursus voor beginnende racefietsers.

Tijdens de cursus leer je alles over veilig en gezellig fietsen in een groep.  Je leert hoe je je klikpedalen moet gebruiken (bijna iedereen die voor het eerst op een racefiets zit valt wel een keer door verkeerd gebruik van de klikpedalen), je doet behendigheidsoefeningen en leert van alles over het schakelen en de meest optimale trapfrequentie.

Hoe plaats je je handen op het stuur, wat is de beste bochtentechniek? En misschien ga je nog wel eens naar de Limburgse heuvels of denk je er zelfs aan om de Alpe d’Huez een keer te beklimmen. Hoe klim je dan het beste en nog belangrijker, hoe kom je veilig weer beneden. Al deze zaken komen aan bod bij deze opstartcursus.

Racefietsers hebben niet het alleenrecht op de wegen en fietspaden. Sociaal en veilig gedrag t.o.v. andere weggebruikers is een belangrijk onderwerp. Daar gaan we dus ook aandacht aan besteden. Ook wat technische tips over het onderhoud van je fiets zullen niet ontbreken.

Om aan de cursus mee te kunnen doen hoef je geen getrainde wielrenner te zijn. Als je een racefiets hebt en een goede helm ben je van harte welkom om mee te doen.

De cursus duurt 4 avonden en wordt gegeven op 12 en 19 april en op 10 en 17 mei. Meer informatie krijg je nadat je je hebt opgegeven.

Om iedereen goed te kunnen begeleiden is de maximale groepsgrootte beperkt en “vol is vol”. Deelname aan de cursus is gratis. Wil je meedoen, meld je dan snel aan via info@wvbedum.nl.