algemene informatie damesgroep

 

Vrouwenwielrennen is hot, het wint aan populariteit en dat zien we ook in Bedum en daarom willen we graag aansluiten bij de wens om een damesgroep te starten. We starten elke woensdagavond voor de ingang van het Gemeentehuis in Bedum, daar vandaan vertrekken we voor een ronde door de provincie. De ronde zal elke week anders zijn, zodat het nooit gaat vervelen.
Start & Finish            : Ingang Gemeentehuis Bedum
Wanneer                    : Elke woensdagavond
Starttijd                      : m.i.v. 2e woensdag in mei t/m augustus 19.00 uur (anders om 18.30 u)

cropped-header-schoenenDe eerste trainingen zullen ongeveer 1,5 uur duren, dit zal later uitgebouwd worden naar 2 – 2,5 uur. Het motto “samen uit, samen thuis” is belangrijk en daarom moet iedereen op haar eigen niveau deel kunnen nemen. De overeenkomst is dat iedereen het leuk moet vinden en haar eigen (wieler)prestatie wil verbeteren. We zullen daarom een gemiddelde snelheid van 25 km/u aanhouden.
Begeleiding
Er zal onder begeleiding van een ervaren wielrenster gefietst worden en tijdens de rit is er aandacht voor houding, techniek en het rijden in een groep. Natuurlijk kun je ook vragen stellen over voeding, trainingsopbouw en materiaal.
Wat zijn de kosten?
De eerste maand kan je gratis deelnemen aan de trainingen. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk dames kennismaken met wielrennen en met onze wielervereniging. Daarna kan je lid worden. Het lidmaatschap van WV Bedum kost € 35,= per jaar (en eenmalig € 10 inschijfgeld). Als lid van WV Bedum word je ook aangemeld bij de NTFU. Dat kost ook € 35,= per jaar. Daarmee ben je ook direct verzekerd. Aanmelden als lid van WV Bedum kan met het aanmeldingsformulier
Wat heb je nodig?
Allereerst is natuurlijk de fiets belangrijk. Een sportieve fiets of een racefiets! Daarnaast is een helm verplicht en dien je voor je eigen reservemateriaal te zorgen (binnenbandje, bandenlichters en pomp). Het is handig als je je eigen band ook kan verwisselen. Verder is een bidon met water of sportdrank handig om mee te nemen evenals wat eten voor onderweg (banaan, ontbijtkoek of een mueslireep).
Vragen?
Wil je meer informatie dan kun je ons mailen: dames@wvbedum.nl Je kunt ook bellen met Jolanda Langeland: 06-14886542

One thought on “algemene informatie damesgroep”

  1. Hallo,

    Ik vroeg mij af of er ook jongeren aanwezig zijn? Ik ben 17 jaar (bijna 18) is dit dan wel leuk voor mij?

    Hoor graag van u,

    Mvg,

    Annemijn Uitham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *