Zoek
Sluit dit zoekvak.

Naar de bollen!Wat is er nou leuker dan een rustig stukje fietsen door het mooie Groninger land en tegelijk genieten van de prachtige velden met bloeiende tulpen.

De Wielervereniging Bedum heeft in samenwerking met de VVV Bedum een route gemaakt langs een aantal bollenvelden in de regio

De route kun je natuurlijk alleen fietsen of met je partner of fietsmaat, maar je kunt ook op vrijdag 29 april om 10.00u aansluiten bij de georganiseerde tocht. Die tocht vertrekt vanaf de VVV locatie aan de Kapelstraat in Bedum.

Bedum ligt niet in het centrum van de bollenteelt. We moeten dus eens stukje fietsen om de bloeiende velden te bekijken. De totale route is ruim 45 km lang. Op je racefiets is dat natuurlijk geen probleem, maar ook je minder getrainde huisgenoten, familie, vrienden en kennissen kunnen met een opgeladen accu van de e-bike deze route prima fietsen..

In Groningen bloeien de bollen niet voor de toeristen, maar voor de bollenteelt. Dat betekent dat de bollentelers de bollen “koppen” als ze nog in volle bloei staan. Het moment van het koppen is afhankelijk van de soort bollen, het weer en de voorkeur van de teler. Het is dus niet gegarandeerd dat alle tulpen nog in bloei staan als we er langs fietsen, maar een mooie fietstocht wordt het zeker.

Wil je een gpx bestand voor je routeplanner op de fiets downloaden klik dan hier.

Om de routebeschrijving uit te kunnen printen klik dan hier voor een pdf bestand


De routekaart