Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nog even en we mogen weer

De dagen worden al weer langer, de ALV is geweest, de prijswinnaars van de afstandscompetitie 2021 zijn gehuldigd, de nieuwe kleding is uitgedeeld en binnenkort start de zomertijd weer. Hoog tijd dus om de racefiets weer onder het stof vandaan te halen. Nou ja, voor sommigen dan, want bij velen heeft het stof geen kans gekregen, hooguit moest de smurrie van de smerige wegen er af worden gespoten. Een behoorlijk aantal leden is de 1000-km grens namelijk alweer gepasseerd dit jaar en een enkeling heeft de teller al op meer dan 3000 km staan.
Gelukkig lijken de coronabeperkingen weer voorbij en kunnen we vanaf het begin van het seizoen weer samen fietsen. In elk geval staan er de komende tijd weer diverse activiteiten op het programma.

 • IJs en weder dienende starten we dinsdag 29 maart as (heren) en woensdag 30 maart as. (dames) weer met de trainingen. We starten om 18.30 u bij het gemeentehuis.
 • De gezellige openingstocht met een koffiestop is op zondag 3 april as. (vertrek 09.30u bij het gemeentehuis).
 • We gaan meer aandacht geven aan het toeren. In elk geval vertrekken we elke zondag om 09.30u voor een rustige gezamenlijke toertocht voor dames en heren. Bij voldoende belangstelling gaan we dat ook op een doordeweekse avond organiseren.
 • Voor de baanclinic op 16 april as in Apeldoorn zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Geef je snel op want de deadline nadert.
 • Natuurlijk gaan we in clubverband weer deelnemen aan de noordelijke toertochten. Onze aanwezigheid bij de Winsumer Wierdentocht op 30 april as en bij de Noorder Rondritten op 26 mei as mag natuurlijk niet ontbreken.
  De route van de Noorderrondritten is tegenwoordig trouwens volledig uitgepijld en WV Bedum heeft die route geadopteerd. Bij een adoptie hoort een zorgplicht dus wij gaan regelmatig de routepijlen controleren. Bij de officiële opening van de uitgepijlde route door Fleur Gräper (gedeputeerde van de provincie Groningen) op 23 april as. zijn wij uitgenodigd!
 • Tussendoor zullen we ook dit jaar weer een tocht uitzetten langs bloeiende tulpenbollen.
 • Het door corona uitgestelde clubweekend in en rond Nijverdal is nu gepland in het weekend van 10 – 13 juni. (reserveer vast in je agenda, nadere informatie volgt binnenkort).
 • Nieuw dit jaar is de Opstartcursus voor beginnende racefietsers. Die wordt gegeven op dinsdag 12 en 19 april en herhaald op 10 en 17 mei. Bij deze cursus doe je allerlei nuttige oefeningen en krijg je diverse tips voor veilig, sociaal en sportief fietsplezier. Deze cursus is vooral bedoeld voor nieuwe (potentiële) leden, maar iedereen die zijn kennis en vaardigheden wat wil opfrissen of aanscherpen is natuurlijk welkom. 
  Het programma voor deze cursus is opgesteld door Jolanda Langeland en Bert Huizinga. Bert heeft helaas moeten besluiten om een stapje terug te doen.
  Bert heeft samen met de andere trainers ook aan de basis gestaan van ons jaarlijks trainingsprogramma en heeft onze vereniging daarmee mede gevormd. Langs deze weg hartelijk dank daarvoor Bert!
 • We sluiten het voorjaarsseizoen af met de Midzomertocht die gepland staat op zaterdag 9 juli as.

Ik wens jullie allemaal veel en veilig fietsplezier de komende tijd.

Menco Slager