Opmaat

Fietsen met bewoners van Opmaat

Veel bewoners van Opmaat in Bedum zijn afhankelijk van een rolstoel en kunnen zonder begeleiding niet naar buiten. Dat is voor mensen die het toch al niet gemakkelijk hebben een ernstige beperking.
Begin 2016 heeft de stichting “Vrienden van Opmaat” in overleg met het bestuur van WV Bedum een rolstoelfiets aangeschaft. Dat is een fiets waar een rolstoelgebruiker met zijn/haar rolstoel in kan worden vervoerd. Genieten van de buitenlucht is een geweldige ervaring voor gehandicapte rolstoelgebruikers.  Op 1 mei 2016 werd de fiets in gebruik genomen.
Veel fietsers van WV Bedum zetten zich ieder jaar in om zoveel mogelijk Opmaat-bewoners van deze unieke mogelijkheid gebruik te laten maken. Fietsen met een rolstoelgebruiker van Opmaat is niet alleen een geweldige ervaring voor de Opmaat bewoner. Ook als fietser is het uniek om op deze manier een bijdrage te leveren aan het levensplezier van je gehandicapte medemens en er heel veel dankbaarheid voor terug te krijgen.

De inzet van de WV Bedum fietsers voor Opmaat wordt gecoördineerd door Gert van Ginkel.  Wil je ook af en toe een uurtje met een Opmaat bewoner fietsen stuur dan een mailtje naar fietsen met Opmaat