Zoek
Sluit dit zoekvak.

Prachtige fietsdag met Leontien van Moorsel

Prachtig weer, goede verzorging door bakker Hoekstra, enthousiaste deelneemsters en een bevlogen Leontien van Moorsel waren op 18 april de ingrediënten van een geweldig fietsevenement in en rond Bedum.
Zo’n 60 dames werden door olympisch en wereldkampioen Leontien van Moorsel gecoacht tijdens een aantal rondjes fietsen door het mooie landschap rondom Bedum. Alle technische aspecten van het trainen op de fiets kwamen langs, maar vooral benadrukte Leontien dat de basis is dat je moet genieten van de sport en luisteren naar je lichaam. Na het fietsen gaf Leontien nog een boeiende en ontroerende presentatie over de hoogte en dieptepunten in haar carrière en over het overwinnen van de eetstoornis anorexia.
Onze Bedumse schaatstrots Jolanda Langeland werd tijdens het evenement door wethouder Johannes de Vries in het zonnetje gezet vanwege haar topprestaties bij het marathonschaatsen.
Ondertussen konden bezoekers genieten van allerlei activiteiten op het Versplein in Bedum. Voor de jeugd was er een survivaltocht en een fietsbehendigheidstraining en een  springkussen.

Een mooie sportdag en ook een mooie start van de damesafdeling van WV Bedum. Vanaf nu elke woensdagavond fietsen o.l.v Jolanda Langeland. Start om 18.30u bij het gemeentehuis in Bedum