Sponsoring

Sponsoren zijn zeer belangrijk voor WV Bedum. Sponsoren geven WV Bedum de mogelijkheid om activiteiten te organiseren.
Bij WV Bedum willen we graag zodanig met sponsoren omgaan dat er ook meerwaarde voor de sponsor ontstaat.

We hebben daarom een aantal uitgangspunten met betrekking tot sponsoring:

  • Het algemene uitgangspunt is dat de vereniging zoveel mogelijk onafhankelijk moet zijn van sponsoring. Om die reden zorgt het bestuur dat er voldoende financiële reserve is om het eventueel wegvallen van een sponsor op te kunnen vangen. Daarnaast zijn de primaire activiteiten van de vereniging, zoals het verzorgen van trainingen en deelname aan toertochten en zodanig begroot dat deze uit contributiebijdragen betaald kunnen worden. Indien de middelen van de vereniging voor aanvullende activiteiten onvoldoende zijn, dienen de deelnemende leden bij te dragen in de kosten.
    Dat neemt niet weg dat sponsorbijdragen wel een wezenlijk onderdeel van de begroting vormen. Dankzij de sponsorbijdragen kan de vereniging diverse extra’s bieden zoals clinics, trainingskampen en clubkleding tegen een gereduceerd tarief .
  • Een ander uitgangspunt is dat we hechten aan continuïteit in sponsoring. We hebben liever een minder grote sponsor die zich voor een aantal jaren aan de vereniging wil binden dan een grotere sponsor voor een korte periode.
  • Een derde peiler in het sponsorbeleid is dat de vereniging en de sponsor bij elkaar moeten passen. WV Bedum staat midden in de Bedumer samenleving en biedt mogelijkheden voor alle niveaus wielrenners. WV Bedum biedt ruimte voor ontspannen fietsen maar ook voor het realiseren van persoonlijke topprestaties. Voor elk niveau is gezelligheid en rekening houden met elkaar de rode draad. De vereniging richt zich voornamelijk op de ambitieuze toerrijder die net iets meer meer wil dan alleen maar rondjes rijden. De ambitie is dan vooral gericht op het beste uit jezelf halen. Je conditie verbeteren zodat je sneller kunt fietsen en/of langere afstanden kunt fietsen. Bij WV Bedum is het goed mogelijk om je voor te bereiden op wielerwedstrijden in KNWU verband. Dat is echter niet het primaire doel van WV Bedum. Kenmerkend voor de vereniging is dat we door middel van gerichte trainingen alle leden faciliteren (en niet verplichten) om zoveel mogelijk uit hun persoonlijke potenties te halen. Niet iedere fietser zal een topwielrenner (willen) worden, wel kan iedere fietser de optimale prestaties bij zijn of haar eigen niveau opzoeken. WV Bedum biedt daarvoor de mogelijkheden.
    De sponsoren die we zoeken moeten zich in deze aanpak kunnen herkennen

We kennen twee vormen van sponsoring, namelijk de clubsponsoren en sponsorleden.

Clubsponsoren

Clubsponsoren zijn de grotere sponsoren. Ze krijgen onder andere een vermelding op de kleding, presentatiemogelijkheden op de website en de mogelijkheid  bij evenementen van de vereniging te adverteren. Clubsponsoren gaan een overeenkomst aan voor minimaal 3 jaar.
De bijdrage die clubsponsoren leveren is afhankelijk van de plaats en grootte van de sponsornaam op de kleding. Neem contact op met het bestuur voor meer informatie.

Sponsorleden

Sponsorleden is eigenlijk een combinatie van sponsor en lid. Voor leden die een eigen onderneming hebben (of sponsoren die lid willen worden van WV Bedum) is dit een ideale mogelijkheid om het sportieve en zakelijke te combineren. Het sponsorlidmaatschap kost  slechts € 150 per kalenderjaar. Net als bij een normaal lidmaatschap kan het jaarlijks worden opgezegd.

Een sponsorlid heeft alle rechten (en plichten) die ook een gewoon lid heeft

Daarnaast gelden de zakelijke voordelen zoals

 

  • Vermelding van uw bedrijfslogo en link naar uw website op de website van WV Bedum
  • Vermelding van uw bedrijfslogo  (en link naar uw website op alle mails die WV Bedum verzendt
  • De kosten voor de sponsoring zijn deels aftrekbaar van de belasting (raadpleeg hiervoor uw accountant)

 

Wilt u meer weten over clubsponsoring of wil je sponsorlid worden? Neem dan contact op met het bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *