Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tecklenburg 23 en 24 mei 2014

Op 23 mei vertrokken Frans, Eppe, Jan-Jurjen, Harco, Ronnie en Menco  (en Richard Zijlstra vanuit Den Haag) richting Ibbenburen voor een 2-daagse training in het Teutoburgerwoud.
In Ibbenburg aangekomen was de zon inmiddels verscholen achter een grijs wolkendek. Een miezerige regen zorgde er voor dat de koffie een grotere aantrekkingskracht had dan de fiets. Onze organisator, Eppe Kerbof van vadurocycling.nl, maakte het ons door zijn super verzorging niet gemakkelijker om toch de fietskleding aan te trekken.

Om een uur of 2 op de fiets voor een eerste verkenning van de heuvels rond Tecklenburg.  Na een kwartiertje waren we gewend aan de Duitse regen en begon het genieten van het mooie heuvelachtige landschap. Toen de zon ook weer doorbrak was het weekend na zo’n 80 km eigenlijk al geslaagd. Nadat fietsen en fietsers waren afgespoeld kon de aanval op het door onze kok (Eppe K) geprepareerde wielermaal beginnen.

De volgende dag richting Tecklenburg en daar nog een kleine 100 km gefietst  over de mooiste beklimmingen met stijgingspercentages tot  zo’n 16%.  De  heerlijke lunch bij de lokale bakker was voor de inmiddels gekastijde klimspieren een aangename onderbreking.

Om een uur of 4 weer naar huis om vanuit de luie stoel nog even na te genieten van een zeer geslaagd fietsuitje.
Wordt vervolgd.

Nog even de statistieken
23 mei: afstand 83 km, hoogtemeters 1000.
24 mei: afstand 95 km, hoogtemeters 1750.

2-daagse Tecklenburg
2-daagse Tecklenburg