Search
Close this search box.

Tijdrit 1, 1-14 juni 2020

Evenals de afgelopen jaren was het de bedoeling om ook dit jaar weer een tijdrit te organiseren. Helaas laten de coronabeperkingen dat op dit moment niet toe. Om te peilen hoe je conditie er bij staat hebben we een alternatief bedacht.
We hebben een segment gemaakt op Strava die je van 1 t/m 14 juni kunt rijden om mee te dingen naar eeuwige roem en/of een mooi presentje. Het Strava-segment gaat voor een groot deel over ons standaard trainingsrondje bij Boerdam. De route wordt verderop in dit bericht aangegeven.

Natuurlijk ga je voor eeuwige roem en wil je een snelle tijd neerzetten. Dat is echter onvoldoende om voor een mooi prijsje in aanmerking te komen.

Je moet namelijk raden hoeveel je sneller of langzamer bent dan een geheime tijd. We hebben namelijk voor zowel de dames als de heren een richttijd opgenomen.

Richttijd
Voor de dames heeft het 12 jarige talent Elise Favre een richttijd gereden en voor de heren hebben we een 67-jarig lid van de vereniging (die niet met naam genoemd wil worden*) bereid gevonden een scherpe tijd neer te zetten. (* elke vergelijking met iemand die je denkt te kennen, berust natuurlijk op louter toeval).

Hoe werkt het?
Nadat je je beste tijd hebt gereden en geregistreerd op Strava bepaal je of je sneller of langzamer bent dan de richttijd. Het verschil in tijd stuur je naar voorzitter@wvbedum.nl, je mag het ook gewoon op de (groeps)app zetten. Gebruik je geen Strava, klok dan je eigen tijd (er zit vast wel een stopwatch op je mobiel) en geef dat door (inkl. het geschatte verschil t.o.v de richttijd).
Voorbeeld: Je hebt het segment afgelegd in 12 min en 15 sec. Je denkt dat de richttijd 13 min 30 sec is. Je hebt dus sneller gereden dan de richttijd en het verschil is volgens jouw schatting 1 min 15 sec. Je stuurt dan een mail of een app met de mededeling “sneller, 1 min 15 sec”. Denk je dat je langzamer hebt gereden dan schrijf je “langzamer” voor het geschatte tijdsverschil.

Jouw tijd plus of min het door jou opgegeven “verschil” wordt vergeleken met de richttijd. Elke seconde afwijking is 1 punt. We gaan in juni 2 tijdritten rijden (de 2e zal wat langer zijn dan de eerste). Degene die na de 2 tijdritten het minste aantal punten heeft is winnaar. De winnaar bij zowel de dames als de heren ontvangt een kwalitatief goede buitenband voor de racefiets. De 2e ontvangt een binnenband.

De route
Klik op deze link voor de route van de eerste tijdrit. Als je Strava hebt geïnstalleerd op de mobiel of PC zal het segment automatisch openen. Als dat niet lukt, dan wordt hierbij de route uitgelegd: Als je via Ter Laan naar Fraamklap rijdt begint het segment ongeveer 100 m voor de splitsing Fraamweg – Keesriefweg (bij een grote struik links van de weg), je rijdt bij de splitsing rechtdoor ri Fraamklap en gaat vervolgens steeds rechtsaf tot je weer bij de Fraamweg bent, daar ga je linksaf ri Bedum naar de finish. De finish is ongeveer 100 m na de splitsing (weer bij de grote struik nu rechts van de weg). Het segment is 6,14 km lang.

Je mag de route zo vaak rijden als je wilt. Alleen de snelste tijd die je van 1 juni t/m 14 juni hebt gereden en geregistreerd op Strava telt mee voor het klassement. Je mag maar één keer een mail of app sturen om de geschatte afwijking ten opzichte van de richttijd door te geven.
Het is bedoeld als een individuele challenge, dus je fietst het rondje natuurlijk solo.
“Last but not least” een snelle tijd is mooi voor je ego, maar een veilig rondje is belangrijker voor je gezondheid!