Search
Close this search box.

Trainen met een profwielrenner!

Op 4 juni kregen de leden van Wielervereniging Bedum een gasttraining van een echte profwielrenner: niemand minder dan Edoardo Affini van Team Visma-Lease a Bike! Binnen dit team speelt hij o.a. een belangrijke rol in het aantrekken van de sprinttrein.

Daarom is er bijna vanzelfsprekend voor gekozen om een sprinttraining te organiseren op het ICW-rondje bij Boerdam. Ruim 35 leden hadden zich hiervoor aangemeld. Voor de veiligheid werd de training afgewerkt in groepen van 5 personen die samen met Edoardo en onze trainer Nick het volledige ICW-rondje zouden rijden van 6 kilometer. De eerste 3 kilometer in een relatief rustig tempo waarna het tempo geleidelijk aan werd opgevoerd. Na de laatste bocht op het parcours trok Edoardo de sprint aan voor de groep en werd er gesprint tot aan de finishlijn van het ICW-rondje.

In de eerste groep was het Bram Slager die de sprint won met een indrukwekkende topsnelheid van bijna 65 km/h!

In groep 2 sloeg het noodlot helaas toe: nog voor de werkelijk sprint was ingezet was er valpartij in de groep waarbij drie leden betrokken waren en waarvan er twee lichamelijk letsel hebben opgelopen. Na deze nare gebeurtenis is besloten om de training af te breken en hebben de deelnemers samen met Edoardo nog een toertje gereden door de provincie. Na afloop nam de sympathieke Edoardo nog ruimschoots de tijd voor talloze selfies met de aanwezigen.

Ondanks de smet op deze training hebben de deelnemers een mooie ervaring gehad om eens samen met deze prof te mogen rijden.