Zoek
Sluit dit zoekvak.

TT2 juni 2020

Na de eerste rit om de tijd op ons vast trainingsrondje bij Boerdam, gaan we nu iets verder van huis.

De route
Als je vanuit Westeremden komt en ri Garsthuizen gaat begint het segment direct buiten Westeremden (na de splitsing op de Fiveldijk) . Na ongeveer 2250 m ga je rechtsaf ri Loppersum (Garsthuizerweg). Je houdt dan steeds rechts aan (Garsthuizerweg, Groeveweg, Zeerijperweg) tot je weer bij het startpunt bij Westeremden komt. Je rijdt dan voor de 2e keer over de Fiveldijk. De afslag waar je de eerste keer rechtsaf ging, ga je nu rechtdoor. Bij de volgende splitsing rechts aanhouden (ri Uithuizermeeden, over de Dijkumerweg) . Je volgt deze weg tot over de viaduct (Eemshavenweg). Direct na de viaduct ga je linksaf ri Garsthuizen (Wilkemaweg). Dan is het nog 1,8 km naar de finish. De finish is vlak bij de afrit vanaf de Eemshavenweg (iets voorbij het bordje “einde 60 km”). De totale afstand is bijna 14 km.

Klik op deze link om de route in Strava te bekijken.

Het segment is bijna 14 km lang en gaat over wegen met goed overzichtelijke bochten en over het algemeen weinig verkeer. Bijna 2 km voor het einde worden je spieren extra op de proef gesteld tijdens een beklimming met een hoogte van ruim 4000 mm en een hellingspercentage van 20 ‰. (een heuse viaduct dus).

De score
Voor degene die het verschil tussen zijn/haar tijd t.o.v. de richttijd het beste weet te raden liggen mooie prijsjes te wachten. Of je uiterste uit jezelf hebt gehaald en een toptijd hebt gereden of dat je het rondje op je gemak hebt gefietst maakt dus niet uit! Voor elke seconde dat je “fout” hebt geschat krijg je een “straf”punt. Degene met de minste punten over beide ritten is de winnaar.

Ook degenen die de eerste tijdrit niet mee hebben gedaan kunnen nu alsnog meedoen. Alleen het aantal “straf”punten voor deze rit wordt met 2 vermenigvuldigd.

De richttijd
De richttijd voor de dames wordt weer gereden door Elise Favre. Als je op de scorelijst van de eerste rit kijkt heb je een globaal idee van de fietscapaciteiten van Elise. (De score van de 1e rit wordt 15 juni as gepubliceerd)
Bij de heren wordt de richttijd weer gereden door een anonieme 67 jarige richttijdrijder ;). Als onze richttijdrijder na zijn rit aanspreekbaar is zullen we een verslagje van een interview met hem publiceren.

De snelste tijd van iedereen die tussen 14 juni t/m 30 juni het segment heeft gereden wordt geregistreerd en is samen met de schatting van het “verschil” ten opzichte van de richttijd bepalend voor de score.

Voor meer uitleg kijk nog even op de informatie bij de 1e tijdrit.

Veel plezier en rij voorzichtig!