Search
Close this search box.

Uitslag TT 1

De eerste 2 weken van onze TT chalenge zitten er op. Wie scoorde het best is natuurlijk de prangende vraag.

Dat je niet de snelste hoeft te zijn om het klassement aan te voeren bewees Johan Kruiger. Hij reed zelf een tijd van 11 min en 22 sec. Hij dacht dat hij daarmee 1 min en 10 sec langzamer zou zijn dan de richttijd. Het werkelijke verschil was 1 min 20 sec. Hij zat dus slechts 10 sec mis met zijn schatting en voert daarmee de ranglijst aan.

Het omgekeerde is in dit geval ook waar. Als snelste kun je ook onderin het klassement eindigen. Marco Hoeksema was verreweg de snelste, maar zat meer dan een minuut mis met zijn schatting van het verschil van zijn tijd t.o.v. de richttijd. Door zijn geweldige rit op de valreep met een gemiddelde van meer dan 44 km/u werd het verschil alleen maar groter.

Ook Arjan Bos bewees zichzelf geen dienst met de verbetering van zijn persoonlijk record op 13 juni. Hij had het geschatte verschil al doorgegeven vóór 13 juni en stond bovenaan de ranglijst tot hij zijn tijd verbeterde. Een mooie prestatie, maar hij zakte daardoor wel naar de 2e plaats in het prijzenklassement.

De strijd om de eer om bovenaan in het snelheidsklassement te eindigen ging door tot het laatste moment. De 5 snelste tijden werden allemaal in het laatste weekend gereden. Met afstand eindigde Marco Hoeksema op de eerste plaats. Robert van Bruggen en Bram Slager maken het podium van de eerste tijdrit compleet.