Zoek
Sluit dit zoekvak.

verslag 2018

 

Overzicht 2018

We starten 2018 met iets meer dan 100 leden. Aan het begin met de start van een nieuw trainingsseizoen stijgt het ledenaantal nog iets verder. Aan het einde van het seizoen nemen een aantal leden afscheid van de club zodat  het ledenaantal op 31-12/2018 op 99 ligt. Een mooie, jonge sportclub in Bedum die zijn bestaansrecht wel heeft bewezen.

Het afgelopen jaar vierden we ons eerste lustrum: 5 jaar geleden werd de oprichtingsstukken getekend bij de notaris. Een jubileumcommissie wordt gevormd en smeed plannen om dit heuglijk feit feestelijk te vieren.

Aftrap van het fietsseizoen was op 1 april met onze openingsrit.  Wekelijks staan er vanaf die datum in ieder geval 3 trainingsavonden op het programma en een langere toerrit op zondagochtend. Met het wielerweekend in het vooruitzicht, zijn de trainingen deels gericht op onze deelname aan ‘Limburgs Mooiste’ eind mei. Deze toertocht valt samen met het wielerweekend. Een uitstekende samenloop van toevallig zo gepland. Mooi weer, prachtige locatie, fijne ritjes door het heuvellandschap van Limburg, samen lekker borrelen in de tuin maken het tot een zeer geslaagd weekend. (voor het komend jaar staat deze weer op het programma, nu zo gepland dat het weer met ‘Limburgs Mooiste’ samenvalt).

Een warme zomer, waarin maar weinig trainingsavonden uitvallen vanwege slecht weer. Helaas waren er het afgelopen jaar wel weer een aantal ongevallen tijdens trainingen, toertochten. Fietsen met elkaar in een, kleine of grote, groep blijft opletten, alert zijn. Als vereniging hebben we veiligheid hoog in het vaandel staan, een ongeluk zit een klein hoekje. Op de fiets blijven we kwetsbaar in het verkeer.

Naast het trainen en alle zaken daaromheen te regelen, was daar ook de AVG die in mei in werking trad. Als bestuur zijn we bezig om de veiligheidszaken rondom de privacy van onze leden in acht te nemen. Vanuit het huis van de sport hebben we aan een training meegedaan om te kijken waar we op moeten letten met alle gegevens die we van onze leden hebben. We zijn al een eind op weg, maar we zijn er nog niet. T.z.t. zal de privacypolicy op onze website komen te staan. Het bestuur kwam 4 keer bijeen afgelopen jaar. Overleg met de trainers vond 2 keer plaats. De jubileumcommissie vergaderde ook 2 keer: toen stond er een leuk lustrumfeest op het programma: eind september gingen we wadlopen. Het was prachtig weer, ongeveer 25 deelnemers hadden zich verzameld op het versplein om af te reizen naar Pieterburen. Drie uur wandelen op het wad eind september bij superweer was top. ’s Avonds konden we aanschuiven bij een warm buffet, waarna een quiz werd gedaan. Onder het genot van een drankje was het een goed bezocht feestje.

Frans en Jolanda hebben een mooi winterprogramma opgesteld om in de wintermaanden elkaar ook op het sportieve vlak te ontmoeten, andere sporten te proberen. Een super initiatief dat wisselend bezocht werd.  Persoonlijk hoop ik dat dit het komend winter ook weer op stapel staat.

Al met al een mooi jaar om op terug te kijken en met goede zin weer beginnen aan het komend trainingseizoen.