Search
Close this search box.

WV Bedum Xtreme 15 juli 2023

Op 15 juli 2023 rijden de kilometervreters  van WV Bedum een tocht van ongeveer 250 km. We vertrekken om 07.00u (i.p.v. 06.00 u zoals in de Cyql app stond) bij het gemeentehuis.

De route
De route gaat via het zuidoosten van de provincie Groningen ri Duitsland. Na ongeveer 60 km steken we de grens over en rijden dan ongeveer 50 km door Duitsland. Bij Klazienaveen komen we weer in Nederland en rijden we eerst naar het westen ri Hoogeveen en na ruim 150 km weer in noordelijke richting naar Bedum. Het oorspronkelijk plan was dat we ook nog een rondje over de VAM berg bij Wijster zouden rijden. Dat kan helaas niet vanwege werkzaamheden op de VAM berg. De route wordt dus nog enigszins aangepast.  Uiterlijk woensdagavond 12 juli staat de definitieve route op de Cyql app. De route is niet verkend, Het is dus mogelijk dat we onderweg nog wat verrassingen tegenkomen en kleine aanpassingen moeten doen

Snelheid
Deze tocht is een toertocht en geen wedstrijd. Natuurlijk moet je voor zo’n afstand een redelijke conditie hebben, maar een duurconditie is belangrijker dan erg hard kunnen fietsen. We mikken op een gemiddelde rijsnelheid van 28 tot 30 km/u (en zullen dat onderweg zonodig aanpassen aan de mogelijkheden van de groep). Zeker in het begin zullen we in de gaten houden dat de snelheid voor iedereen acceptabel is zodat de laatste 50 km ook nog vol te houden is.

Estafette
Een afstand van 250 km is natuurlijk  niet niks. Als je denkt “ik wil wel graag mee, maar 250 km is me net wat te ver”, dan is er voor 2 teams van 2 personen de mogelijkheid om de tocht in estafettevorm te rijden.

Hoe werkt het?
Je zoekt een estafettemaatje en je meldt je beide aan op de Cyql app. In de opmerkingen zet je er bij (estafette met ……………..). Je stemt onderling af hoe je de estafette gaat fietsen.  Bijv.: fietser A begint in Bedum en wisselt na ongeveer 40 km met fietser B, (fietser B zet zijn/haar fiets eerst op de fietsendrager van de volgauto, en daarna zet fietser A zijn/haar fiets op de fietsendrager ).
Andere varianten zijn ook mogelijk, als je er maar rekening mee houdt, dat er per estafetteteam van 2 personen maximaal 1 fiets op de fietsendrager kan staan. Een stuk samen fietsen kan dus wel, maar samen “niet fietsen” kan dus niet

LET OP: Er kunnen maximaal 2 estafetteteams (dus 4 fietsers) meedoen. Wie het eerst komt,…………………)

Verzorging onderweg
Nicole Boschman gaat mee met een verzorgingsauto. Je kunt spullen (eten, drinken, kleding) wat je onderweg denkt nodig te hebben mee laten nemen in de verzorgingsauto. Nicole rijdt echter niet steeds achter de groep, maar hopt van het ene ontmoetingspunt naar de volgende (globaal om de 30 á 40 km).

Om de 70 á 80 km maken we een stop. We proberen dat te doen bij een restaurant, waar we ook een kopje koffie of thee kunnen drinken. Nicole probeert dat onderweg te regelen, maar misschien moeten we wat improviseren. Zorg dus dat je ook wat mee hebt in de auto om een bidon te wisselen o.i.d.

Pastamaaltijd
Na afloop staat er een heerlijke pastamaaltijd op ons te wachten bij huize Groeneveld. Daar moeten natuurlijk wel wat inkopen voor worden gedaan. Heb je je nog niet aangemeld en wil je wel mee, doe dat dan uiterlijk woensdag 12 juli. Voor het aantal deelnemers dat zich dan heeft aangemeld zal er worden ingekocht voor een welverdiende pastamaaltijd. ( LET OP: Degenen die zich via de Cyql app hebben aangemeld als “geïnteresseerd” tellen we dan niet mee!)
Heb je dieetwensen waar de “kok” rekening mee moet houden, geef dat dan even door via henkgroeneveld@ziggo.nl

Het weer
Veel kunnen we van tevoren regelen en plannen. Dat geldt niet voor het weer. Als er een klein buitje wordt verwacht onderweg gaat de tocht gewoon door. Alleen als er extreem weer wordt verwacht (de hele dag regen, abnormaal harde wind en vooral bij onweersverwachting) wordt de tocht afgelast. We laten dat uiterlijk vrijdag 14 juli om 18.00 via de Cyql app weten.

Heb je nog vragen of opmerkingen mail dan naar voorzitter@wvbedum.nl (of bel naar 0651092265)

We rekenen natuurlijk op nog een aantal inschrijvingen en op een mooie tocht.